måndag 30 januari 2012

Filmturism i spåren av The Girl with the Dragon Tattoo?!

Hur har de gjort på andra ställen?
Vilka möjligheter och utmaningar står vi inför?

Segersta Byalag har tillsammans med Region Gävleborg bjudit in Dr Maria Lexhagen och Dr Christine Lundberg från Etour som forskar i populärturism. De har bland annat studerat hur besöksnäringen utvecklats ur Twilight-böckerna och filmerna. Välkommen för att få inspiration, kunskap och bolla dina tankar och idéer tillsammans med andra!

Torsdagen den 9 februari kl 18.00 i församlingshuset i Segersta!

Här kommer du till inbjudan och mer info.

söndag 29 januari 2012

Följ oss på Twitter @kkngavleborg

Följ med i vårt dagliga arbete i projektet KKN II Gävleborg vi finns numera på Twitter: @kkngavleborg.
Idag ser vi fram emot en spännande resa med Kreatörskaravanen i Söderhamn tillsamans med Generator Sverige och Tobias Nielsén.

tisdag 17 januari 2012

Konsten att presentera dig själv och din idé

Har Du ibland kännt behov av att kunna berätta för andra om din idé på ett intresseväckande och fängslande sätt?
Vill Du få inspiration och hjälp att presentera ditt företag och din affärsidé på ett sätt som du känner dig bekväm med?
Då har Almi Företagspartner GävleDala nöjet att via projektet Affärsdesign KKN erbjuda dig som entreprenör inom kulturella och kreativa näringaringar i Gävleborg att delta i ett specialanpassat seminarium. Med ökad kunskap, inspiration, träning och feedback kommer du att bli en tryggare och säkrare företagare i dina kontakter med kunder, leverantörer, finansiärer och samarbetspartners m.fl. Seminariet genomförs av Kristina Lund, Lund & Höistad Utbildning AB
Ur innehållet:
  • Varför lyssnar vi gärna till vissa personer och inte till andra?
  • Elocutio – Hur fångar du din lyssnares intresse?
  • Inventio – Hur argumenterar du inför olika kategorier av lyssnare?
  •  Hur kan du förstärka ditt budskap med ett tydligt kroppsspråk?
  • Hur kan du använda din röst och andning för att låta trevlig och engagerad?
  • Hur kan du stärka ditt självförtroende och din självkänsla?

Klicka här för anmälan och hela inbjudan.

måndag 16 januari 2012

Last call: Kreatörskaravanen 30 januari

Idag är sista anmälningsdagen Kreatörskaravanen! Det är en gemensam satsning av Almi, Region Gävleborg och Generator Sverige och en uppföljning till kompetensutvecklingsdagarna Framtidens företagande i och II.
Vi har bara en handfull platser kvar så vill du vara med skynda dig att skicka in anmälan. Länk till inbjudan, anmälan mm. Erbjudandet riktas främst till tjänstemän, politiker och andra som arbetar med att stärka o och utveckla företagandet i Gävleborg men vi går ut bredare idag för att säkert fylla upp alla platser.

INFO OM KREATÖRSKARAVANEN:
Den 30 januari har du chansen – då kommer Kreatörskaravanen till Gävleborg, utbildningen som både ger dig en inblick i företagande inom de här näringarna och en teoretisk förankring som ökar din förståelse för dem. Tillsammans med en av Sveriges främste kulturekonomer, Tobias Nielsén från Volante och kulturekonomi.se (bekant från Framtidens företagande I och bl a medförfattare till ”Gungor och karuseller”), kommer du den 30 januari att möta:

Livsstilsföretagaren Destiny Johannah Bergvall, danskoreograf och dansare från Ljusne men verksam över hela världen. 2011 fick hon Söderhamn kommuns kulturpris med motiveringen ”Hon är en framstående danskoreograf och dansare som med energi, lust och stort engagemang är hängiven dansens alla uttryck. Hon har lång och gedigen utbildning från både Europa och USA inom jazz, stepp, akrobatik och som danskoreograf. Bergvall har koreograferat mängder av dansföreställningar, tv-reklam och musikvideos som har visats i både New York och Amsterdam samt i Stockholm. Till Söderhamn har hon återkommit några somrar och med skicklig pedagogik givit stadens unga dansare utbildning och inspiration inom dans som konstform.”. Destiny kommer att berätta om livet som dansare, var hon hittar inspiration och motivation, hur marknaden för dansare fungerar och hur villkoren på denna ser ut.

Tillväxtföretaget Magoo 3D Studios, en prisbelönt animations- och design studio belägen i Söderhamn och med hela världen som arbetsfält (företagets andra kontor ligger i New York). Bland företagets kunder finns bland andra Telia, Kanal5, MTV och Philips. vd Anders Törnquist kommer bland annat att berätta om företagets resa, om hur de arbetar för att ständigt kunna leverera bättre resultat och vilka utmaningar de står inför.

Turismföretagen Växbo krog och Växbo lin, som ligger vid det vackra Växbo Kvarn i södra Hälsingland, ett kulturminnesmärkt område med röda stugor och en stilla damm. Här kommer vi att träffa Pär Johansson som driver Växbo krog samt Linda M Jonsson som arbetar med besöksnäringsfrågor för de båda företagen. Här fångar vi in diskussionen om turistekonomiska effekter och andra, ofta platsspecifika värden, såväl som betydelsen av helhetsupplevelser.