tisdag 19 juni 2012

Nu öppnar anmälan!

Generatorkonferensen 26–27 november i Gävle samlar människor som driver utvecklingen av och med hjälp av kulturella och kreativa näringar. Två dagar av kreativitet, innovation och inspiration för femte året i rad.


Anmäl dig till Generator/Gävle'12/ här

Kolla in programmet här

Konferensen kommer att rymma framtidsdiskussioner, erfarenhetsutbyte och inspiration av människor och projekt som ligger i framkant. Att mötas och lära av varandra är viktigt för utveckling och innovation. För att få till än fler gränsöverskridande möten öppnar vi nu dörrarna för fler. Du som jobbar med utvecklingsfrågor inom offentlig sektor, du som intresserar dig för frågorna ur ett akademiskt perspektiv och du som själv är kreatör eller företagare på ett litet eller stort företag – varmt välkomna att bli en del av vårt nätverk! Konferensen är en given startpunkt och ger dig en fantastisk möjlighet att knyta nya kontakter och utöka det egna nätverket.

Konferensens workshops, seminarier, studiebesök och föreläsningar samlas under tre teman;

Kreativitet: Om modet att gå dit ingen tidigare gått. Om idérikedom och det unika. Hur kan kreativitet stimuleras?

Innovation: Nya tjänster, produkter och affärsmodeller kan driva utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle. Hur kan fler initiativ tas från idé till marknad?

Ledarskap: När kreativitet och innovation blir utgångspunkten i organisationer och företag ställs nya och andra krav på ledarskap. Hur kan nya former av ledarskap identifieras, utvecklas och implementeras?

Medverkar gör bland andra näringsminister Annie Lööf, Emma Stenström från Handelshögskolan i Stockholm, Carlo Einarsson från Iggesund Paperboard samt koreografen Destiny Johannah Bergvall.

Mer info om talarna här

Kortfakta
Tid och datum: 26 november kl 11 till 27 november kl 14.30
Pris: 3500 kr ex moms
Generator-medlemmar 2500 kr ex moms (upp till 10 biljetter)
Kreatörer och företagare med upp till 5 anställda 1500 kr ex moms
Ta del av programmet och anmäl dig redan nu!
Varmt välkommen!!!

måndag 11 juni 2012

Hemester i Gävleborg!!

Vad är väl en playa i Viña del Mar jämfört med ett svenskt maskrosfält? Länsmuseet Gävleborg slår ett slag för trenden "hemester" – att semestra på hemmaplan – och publicerar en sinnlig reseguide som leder er till spännande och kanske en del oväntade platser i vårt vackra län.

Borta bra men hemma bäst!
Svenskens semesterbeteende har förändrats under senare år visar ny statistik. I lika hög grad som tidigare reser vi fortfarande till sydligare breddgrader för att avnjuta en solsemester. Förändringen ligger i att vi nu även väljer att förlägga en del av semestern till resor inom Sveriges gränser. Kan detta tolkas som att vi blivit allt mer nyfikna på vad hemlandet har att erbjuda? Kanske har också en nyfikenhet på vår egen historia uppstått till följd av den nostalgivåg som svept in över vår nutid utan vi riktigt hunnit märka det.
Länsmuseets byggnadsantikvarier har satt ihop en sinnlig reseguide för vårt län. Reseguiden kallar vi för ”Kolla in!”. Tanken är att den ska vägleda resesugna till att uppleva både våra väletablerade turistattraktioner men även oväntade besöksmål som finns undangömda inom Gävleborgs län. Inläggen kommer att publiceras löpande under sommarmånaderna.

Klicka på länken för att komma till byggnadsvårdsbloggen: byggnadsvardgavleborg.blogspot.com

Besök Länsmuseet Gävleborg HÄR