tisdag 12 mars 2013

Kulturarv som motor och Världsarv som inspiration!

Torsdagen den 14 mars åker vi ner till Stockholm för att vara med på Tillväxtverkets och Riksantikvarieämbetets konferens om Kulturarv som drivkraft för regional utveckling och tillväxt. Några av rubrikerna och arrangörerna i programmet är:
  • Riksarkivet är värd för seminariet Kulturarv och smart tillväxt - Hur kan kulturarv användas för social inkludering, hälsa och välfärd?
  • Riksantikvarieämbetet arrangerar bland annat seminariet Hur kan kulturarvsturism bli en nod för näringsliv, civila samhället och forskning? 
  • Kulturarvets potential som tillväxt- och utvecklingskraft diskuteras av både Kulturdepartementet och Näringsdepartementet
  • Tillväxtverket är värd för Upplevelsedrivna marknader Hållbar svensk besöksnäring

Inspireras av vårt världsarv!
Torsdagen den 21 mars arrangerar vi själva tillsammans med Länskultur Gävleborg och Bollnäs kommun en inspirationskväll med tema Världsarv Hälsingegårdar för slöjdare och hantverkare i hela regionen på Kulturhuset i Bollnäs.

Vi börjar kl 18.30 med en Världsarvskväll special med Anders Assis, Ljusdalsbygdens museum och Ingela Broström, Länsmuseet Gävleborg. Här får du chansen att grotta in dig i Hälsingegårdarnas kulturhistoria med fokus på hur du som hantverkare kan hitta möjligheter för spännande design, nya produkter och upplevelser.

Efter fikat fortsätter vi kvällen under rubriken  Nya produkter, upplevelser, målgrupper - för dig som vill gå vidare
För dig som ser potentialen i vårt världsarv och vill inspireras av det i ditt skapande presenterar vi ett verktyg som kan ligga till stöd för att utveckla nya produkter och upplevelser. Redan i vår kan vi erbjuda ett fåtal platser i ett skräddarsytt program som omfattar både gemensamma workshops och individuell coaching.

Välkommen på inspirationsföreläsningen - bestäm dig sedan om du vill gå vidare!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar