torsdag 22 september 2011

Hur stärker Sveriges regioner de kulturella och kreativa näringarna?

Johanna Skantze, vd i Generator Sverige kommer till Region Gävleborgs monter på bokmässan kl 14.30 fredag 23 september. Generator Sverige samverkar med, inspirerar och stärker regionerna i deras arbete med att skapa bättre förutsättningar för branscherna och företagarna inom de kulturella och kreativa näringarna. Johanna har utblick över nuläget och kommer dessutom berätta om Kreatörskaravanen och Generatorkonferensen i Norrköping 15-16 november.

I år får Gävleborg större utrymme än någonsin på Bok&Bibliotek i Göteborg som är nordens i särklass största kulturmässa. Mässans största café har blivit Café Gävleborg. Här kan man som besökare lyssna till program och samtidigt ta en kopp kaffe.

I montern arbetar länsbor från biblioteken i länet, Region Gävleborg, Länsbiblioteket och Landstinget. Programmet spänner från lokala och aktuella författare såsom Täppas Fogelberg, Anna Jörgensdotter, Jerker Eriksson och Håkan Axlander-Sundquist med flera. Ett nytt program varje halvtimme - utom de gånger då det är ett program i kvarten...

I programutbudet ingår även berättelser om olika verksamheter och projekt från Gävleborg bland annat; Hudiksvall Hela Livet, Gävle läser Agnes von Krusenstjerna, Litteraturhus för barn och unga - i Sandviken för hela regionen och HelGe - 10 bibliotek = 1.

Under mässdagarna serverar även Valbo Street smaker från länet

Väl mött i monter D 01:24

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar