onsdag 1 februari 2012

Grattis Sandvik Materials Technology och Vasamuseet till final i Stora Kultur- och Näringslivspriset för bästa samarbete 2011

22 mars på Stora Teatern i Göteborg koras vinnaren i Swedish Arts and Business Awards. Besök hemsidan för att köpa anmäla er till galan, inspireras och läsa om de andra bidragen.

Sandvik Materials Technology och Vasamuseet driver ett forsknings- och utvecklingssamarbete om materialutveckling:
"Ett långsiktigt samarbete som inriktar sig på forskning inom tre områden: korrosion, hållbarhet och bevarande. Samarbetet är resultatet av ett gemensamt initiativ och syftar dels till att bevara Vasaskeppet, dels till att generera nya kunskaper för båda parter. För Sandviks del innebär samarbetet även ett varumärkesbyggande där man kommunicerar företagets spetskompetens. Intresset för projektet har varit stort, även från internationellt håll och gett uppmärksamhet både till Sandviken Materials Technology och till Vasamuseet. Avtalet löper idag på 5 år, med option att förlänga i ytterligare 50 år."

Juryns motivering till nomineringen
Projektet ger ett utmärkt exempel på kombinationen mellan gårdagens tekniska spetskompetens och dagens. Ett unikt långsiktigt samarbete mellan en av Sveriges mest anrika verkstadsföretag och Sveriges kulturhistoriska nationalskatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar