torsdag 23 februari 2012

Så fungerar kulturen som drivkraft i ekonomin

Vi är på plats på Wapnö Slott utanför Halmstad för att vara med om en heldag som handlar om kulturen som drivkraft i ekonomin. Värd för dagen är Region Halland och så här skriver de i programmet:
"Kulturella och kreativa näringar har en avgörande roll för samhällsutvecklingen. Så långt vet vi. Men hur kan en region stötta uppkomsten av kreativa kraftfält och innovativa miljöer?"

I nybildade Region Halland söker de svar på frågan genom att använda den italienske ekonomiprofessorn Pier Luigi Saccos teorier och metoder. Sacco är världsledande forskare inom sitt område som just är kulturens nya och avgärande betydelse för ekonomin i det post-industriella samhället. Han och hans forskarlag har tagit fram utvecklingsprogram för en lång rad regioner runt om i världen. Projektet Kreativa kraftfält inleddes under hösten 2011 och slutrapporten ska levereras i december i år. Kreativa kraftfält ska ge ett högkvalitativt beslutsunderlag för de halländska politikerna och skapa bätte förståelse för sambandet mellan kultur, kreativitet och ekonomisk tillväxt.

Man kan följa Pier Luigi Saccos föreläsning idag mellan 10.30-12.00 och läsa mer om hur Halland arbetar med kulturella och kreativa näringar HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar