onsdag 24 oktober 2012

Missa inte sista chansen att anmäla dig till Generator Gävle 26-27 november!

Linda Nordfors, Karolina Nätterlund
Ingela Broström, Elisabeth Skylare

HÄR kan du anmäla dig och kolla in vilka andra som kommer.
För det fullständiga programmet gå direkt till konferenswebben.
Vill du kika på talarlistan direkt klicka här

Här nedan kan du läsa om några av alla de workshops du kommer att få välja bland:


Konstnären som Destinationsutvecklare! Linda Nordfors är konstnär och grundare av Reflection Company, Sveriges första konstbyrå. Hennes worksop handlar om att skapa en attraktiv region med alla odds. Destinationsdesign, destinationsutveckling och regionutveckling. Storytelling och Placebranding. Kärt barn har många namn. Oavsett vad ni kallar det; när ni vill skapa attraktion ska ni inte jobba mot det som är, utan med! Allt – verkligen allt! - har sitt unika värde.


Vackra väggar – en mönsterskatt från 1700-tal till modernism. Ingela Broström från Länsmuseet Gävleborg är byggnadsantikvarie och författare till Tapetboken som nominerades till Augustpriset 2004. En workshop som inspirerar till att använda den mönsterskatt som finns i Länsmuseet Gävleborgs tapetsamling, som är insamlad av hela svenska folket och en av Sveriges allra största. Vi visar tapeter från hälsingegårdar, herrgårdar, villor och torp.

Kreativa måltidsupplevelser som branding - och som konst! Elisabet Skylare från Ny Nordisk Mat håller i en workshop om mat. Intresset för mat är stort och området tar allt större plats även inom de kreativa näringarna. Både som förstärkande element för andra kreativa näringar genom t.ex. events men även som en egen kreativa näring i form av mat som konst, mat som design etc. Två av nordens intressanta matkreatörer kommer att vara på plats där ni genom en deltagande process kommer att få vara med att producera och uppleva en spännande, kreativ och social måltidsupplevelse och performance.

Naturen som förebild för organisationer. Karolina Nätterlund från Designcentrum Jämtland kommer att guida deltagarna genom näringsflöden och självorganisation. Att hitta lösningar i naturen och imitera dem i utveckling av allt från nya material till hela städer är ett område som växer. Metoden kallas biomimicry och är ett kreativt verktyg som kan användas för att hitta lösningar som exempelvis är mer ekologiskt hållbara, resurseffektiva och tåliga mot störningar. Här testar vi att tillämpa biomimicry på organisationer och innovationssystem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar