lördag 18 juni 2011

Filmbranschen stärker Gävleborg!

Nu satsar vi på ett innovativt centrum för postproduktion av film och digitala medier

Strukturfondspartnerskapet Norra Mellansverige har prioriterat projektet ”Gävleborg/Dalarna postproduktion av film”, som drivs av den ideella föreningen the Galaxy of PostProduction, att finansieras av den europeiska regionalfonden ERUF med 4050000 kr.

Idag finns en rad framstående aktörer inom postproduktion och efterbearbetning av film och digitala medier i Gävleborg. Kilafors i Bollnäs är ett naturligt centrum där välkände filmklipparen Håkan Karlsson bor och arbetar. Han har tidigt visat på vägen för hur näringen kan utvecklas. Att gemensamt arbeta för att marknadsföra kompetens, etablera nätverk och hålla den på högsta nivå kräver målmedvetet arbete och ett starkt engagemang.

- ”Det här är jättekul”, säger Region Gävleborgs ordförande Sven-Åke Thoressen. ”Det kommer att få stor betydelse för utvecklingen av den här näringen som också betyder ett starkare näringsliv i hela regionen.”

Satsningen ska utveckla regionen till ett innovativt centrum för postproduktion och efterbearbetning av film och digitala medier. Den regionala kompetensen och infrastrukturen som finns är viktiga för satsningen och ska leda till att professionella företagare inom området kan utvecklas, växa och att nya företagare kan välkomnas. Projektet ska tillhandahålla en välutvecklad konkurrenskraftig infrastruktur och verka för att finna nya finansieringsformer för branschen.

- ”Det här projektet gifter ihop tradition med ny spetsteknik – tänk att jobba med det senaste i film och media och samtidigt ha tillgång till den skönhet och livskvalitet som Gävleborg erbjuder”, säger Mats Törnquist, regiondirektör på Region Gävleborg.

Delfinansiärer är Region Gävleborg, Landstinget Gävleborg, film i Dalarna och ett antal kommuner i Gävleborg och Dalarna och projektet beräknas pågå till och med 2013.Total budget är 8 100 000 kr.

Kontakt:
Håkan Karlsson, initiativtagare 070-6784037
Ola Rutz, projektledare 070-4712700
Anna Beminge Linde, Region Gävleborg 073-2742784

www.galaxypost.se
www.regiongavleborg.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar