onsdag 22 juni 2011

Generator Sverige - ny samlingssajt för kunskap, kompetens och nätverk kring kulturella och kreativa näringar

generatorsajten kan du läsa mer om Gävleborgs och övriga medlemsregioners arbete med kultuella och kreativa näringar och se klippen från konferensen 20-21 juni när Sveriges samtliga regioner pitchade sina initiativ, idéer och verksamheter. Region Gävleborg blev medlem i Generator 2011:

Om Generator
Sverige är ett land som sjuder av företagande. Och vi har ett näringsliv som skördar stora framgångar. Men allt har en gång sprungit ur något litet. Ur idéer som kanske först verkade naiva och galna. Men som lyckades få fäste – och gro. Det är värt att komma ihåg. En idé behöver näring från många håll för att växa och spira. Kulturella och kreativa verksamheter är en kraft som kan utveckla Sverige och bidra med mervärden som utvecklar såväl produkter och tjänster som samhället i stort. Generator Sverige skapar förutsättningar för utveckling av kultur, kreativitet, entreprenörskap och innovation med målet att stärka de kulturella och kreativa näringarna och ge dem den roll och legitimitet som motsvarar deras ekonomiska betydelse och tillväxtpotential. Genom att sprida kunskap, arbeta med kompetensutveckling och utgöra ett nätverk bidrar Generator till att Sverige genom sina regioner utvecklar en världsledande konkurrenskraft baserad på kulturella och kreativa näringar.

•Kunskap – spridning av information via web, nyhetsbrev, publikationer.
•Kompetens – utveckling och genomförande av workshops, seminarier och utbildningar.
•Nätverk – föra samman rätt aktörer vid rätt tillfälle.

Generator erbjuder också:
Omvärldsbevakning: tillsammans med Volante ger vi ut 20 nummer av Analysbrevet per år, dessutom håller vi koll på vad som händer i Sverige och världen via vår web.
Kunskapsbank: vi samlar rapporter, presentationer, filmer och annat på webben. Målet är att det hos oss ska gå att hitta det mesta som är skrivet på området.
Publikationer: Varje år har Generator ett fokusområde som utöver att behandlas i olika arrangemang resulterar i en årlig publikation. I år tar vi tillsammans med CRED i Region Halland fram en metodhandbok för hur man bygger gränsöverskridande möten som resulterar i ekonomisk, social och kulturell tillväxt.
•Generatorkonferensen: varje år arrangerar vi en konferens i en ny Generator-region. Läs mer under fliken Norrköping’11.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar