onsdag 18 april 2012

Orvar Säfström och Johanna Skatze är vårt moderatorsteam på Generator Gävle 2012

Med sina rötter i Edsbyn i hjärtat av Gävleborg och lång erfarenhet inom musik, film och dataspel är Orvar Säfström den optimale moderatorn för årets Generatorkonferens. Han är kanske mest känd som programledare för Filmkrönikan, men är verkligen en mångsysslare. Han är skribent, debattör och välanlitad föreläsare om populärkultur. Han har tilldelats såväl Videobranschens hederspris som Sveroks ”Årets Gamer”. Han har lett spelseminarium i Riksdagshuset och talat vid internationella mediakonferenser i Schweiz och Australien. I den symfoniska världen är Orvar dessutom landets ledande producent av konserter med tv-spelsmusik, däribland den flerfaldigt prisbelönta Halo-konserten i Berwaldhallen (tillsammans med Radiosymfonikerna och dansare ur Kungliga Baletten) och Joystick (med Malmö Symfoniorkester) på Stortorget i Malmö, som med 17 000 åskådare innehar världsrekord i publik för en spelkonsert.

Vid sin sida kommer Orvar att ha Johanna Skantze från Generator Sverige. Johanna har drivit Generator från starten och har genom åren rest land och rike runt för att samla kunskap om regionernas satsningar på de kulturella och kreativa näringarna och bygga ett nationellt nätverk med internationella förgreningar. Med sig i bagaget har hon erfarenhet från Tyskland där hon under flera år drev ett internationellt inkubatornätverk och från några års arbete på ett start-up bolag i Italien. Med svenska, engelska, tyska och italienska i språkportföljen kommer Johanna att se till att såväl svenska som internationella konferensgäster känner sig på hemmaplan i Gävleborg.

Tillsammans kommer Orvar och Johanna att guida deltagarna genom en konferens full av upplevelser, nya möten och oväntade perspektiv!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar