torsdag 31 maj 2012

Generator Gävle '12: Kreativitet Innovation Ledarskap

                                                                     Foto: Länsmuseet Gävleborg
Sverige har i fler än en undersökning utnämnts till världens mest kreativa land. Hög grad av tolerans, öppenhet och utbredd teknikanvändningen är några av faktorerna som bidrar till vår framskjutna position. Dessutom har vi stor och god tillgång till hög kompetens. Men hur ska vi göra för att fortsätta ligga i framkant även i framtiden? Och hur ska Sveriges kulturella och kreativa näringar bli världsbäst på att utveckla innehåll, driva tillväxt, skapa attraktiva platser samt förädla andra näringar? Kreativitet, innovation och ledarskap är tre viktiga byggstenar och därför årets temaord för Generatorkonferensen.

Kreativitet: nytänkande, idérikedom, unikitet – mod att gå dit ingen tidigare gått. Hur kan kreativitet stimuleras?
Innovation: nya tjänster och produkter kan driva utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle. Hur kan fler människor inspireras till nyskapande?
Ledarskap: i ett samhälle med fler kreativa och innovativa människor, företag och organisationer ställs nya krav på ledarskap. Hur kan nya former för ledarskap utvecklas och implementeras?

Framtid och visioner kommer att vara tydliga inslag under konferensen. Diskussionen om det framtida arbetet för att främja och stärka de kulturella och kreativa näringarna kommer att föras vidare, naturligtvis med kopplingar såväl till handlingsplanen för kulturella och kreativa näringar som till de nya strategier som är på gång (exempelvis Attraktionskraft Sverige och Innovationsstrategin).

Redan nu pågår också förberedelserna för konferensens konstnärliga upplevelser för fullt i Gävle.

En sak är säker – du kommer helt enkelt att vilja vara där den 26-27 november!

Generator-teamet
PS Konferensprogrammet samt registrering öppnar i mitten av juni DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar