onsdag 2 maj 2012

ÖPPET FÖR ANMÄLAN: Kreativa Labbet på Hälsinglands museum: för slöjdare, konsthantverkare och konstnärer i Gävleborg

Nu kan man ansöka till Kreativa Labbet - ett pilotprojekt för slöjdare, konstnärer och konsthantverkare som genomförs av Hälsinglands museum i samverkan med Länskulturen i Gävleborg och Region Gävleborg. SISTA ANSÖKNINGSDATUM är redan 7 maj!

Projektet riktar sig till dig som vill hitta ny inspiration i din verksamhet och använda de utställningar och det rika kulturarv som finns på muséet för att genom workshops, föreläsningar och individuell coachning jobba fram nya idéer, samarbeten, produkter och tjänster. De aktuella utställningarna vi kommer jobba med är de uppmärksammade och kritikerhyllade konstutställningarna med textilkonstnären Hrafnhildur Arnárdottir och skulptören Lena Lervik samt hantverksutställningarna ”Näver” och ”Garva lagom”. Det rika och omfattande materialet i det nyligen färdigställda textilmagasinet och i magasinet för interiört väggmåleri, kommer också att användas som kreativa källor i projektet.

Processledare för Kreativa Labbet är Moa Diseborn och Jöran Österman. Moa Diseborn, är professionell coach och kommer hjälpa deltagarna att hitta vägar att omsätta sina visioner till nya tjänster och produkter samt vässa sina egna varumärken. Jöran Österman, konstnär, är projektsamordnare.

Projektet kommer att pågå från maj 2012 till och med oktober, med ca 10 träffar. Föreläsningarna kommer att vara öppna men workshoppen och coachningen omfattar 10 platser. Deltagandet är gratis men kostnad för eget material kan tillkomma.

Anmälan sker senast 7 maj till hemslöjdskonsult Eva Carlborg: eva.carlborg@lg.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar