måndag 18 januari 2010

Melodifestivalen, VM i skidåkning, Peace & Love och Freluga Trädgårdsscen — Hur kan arrangemang bidra till att skapa en hållbar utveckling i Gävleborg

Välkommen till en inspirationsdag om kreativ tillväxt, regional utveckling och attraktionskraft 12 februari på Högbo Brukshotell. Vi spanar på goda exempel inom de kulturella och kreativa näringarna och dagen avslutas med att vi gemensamt får uppleva genrepet inför Melodifestivalen på Göransson Arena.

Inbjudan riktar sig till förtroendevalda, kommunledning, tjänstemän inom kultur, näringsliv, turism, information, fritid, bransch- och intresseorganisationer, företag, föreningar. Sprid gärna denna info i dina nätverk .

Alla uppgifter om anmälan, kostnad, busstider etc hittar du här
Anmälan sker via epost till: utbildning@regiongavleborg.se

Det är snart en månad kvar tills det är dags men vänta inte med anmälan, antalet platser är begränsat och sista anmälningsdag är 22 januari.

PROGRAM
Ca 13:30 Mingel och lunchmacka på Högbo Brukshotell

14:00 Välkommen & Inledning
Charlotta Netsman projektledare för Kulturella & Kreativa Näringar (KKN Gävleborg), Region Gävleborg

14.10 Nätverkens betydelse för utvecklingen av upplevelsenäringen i Sandvikens kommun. Bosse Eriksson , kultur och fritidschef i Sandvikens kommun

14.30 Live Nation, melodifestivalen och upplevelsebaserad kommunikation
Anders Leijon , Sales & Project Manager för Melodifestivalen, Live Nation, världsledande konsert och turnéarrangör.

15.00 Beyond skiing – ett unikt helhetskoncept för att skapa regional utveckling via större arrangemangSvenska Skidförbundet, Falu Kommun, samt region Dalarna ansöker tillsammans om att få arrangera skid-VM i de nordiska disciplinerna. Faluns ambition med VM är att lyfta evenemanget till en högre nivå än vad som gjorts tidigare. Konceptet för samman elitskidåkning med snö och skidaktiviteter för barn, kulturarrangemang, politik, affärsverksamhet och underhållning.

Tomas Ringsby Petersson är konsult inom affärsutveckling och marknadsföring främst inriktad mot industri och logistik. Under åren 2007-2009 var han Förbundsdirektör för Svenska Skidförbundet. Katarina Medveczky arbetar som koordinator för VM kandidaturen 2015 inom Svenska Skidförbundet, förra året var hon projektledare för World Cup i Bandy i Sandviken och fanns även med i organisationen för Alpina VM i Åre 2007

15.30 Peace & Love - mycket mer än en festival Patric Hammar, festivalchef på Peace & Love i Borlänge som gjorde braksuccé 2009 och blev Sveriges största musikfestival med mer än 40 000 besökare. Hör honom berätta om framgångsfaktorer och framtidsplaner.

16.00 Freluga Trädgårdsscen – en framgångssaga i byformat
Syskonen som förverkligade en galen idé, gjorde succé och under 2009 fick pris både som årets marknadsförare på Eldklotet och årets kooperativ av Coompanion.
Två av grundarna Jacob Abrahamsson och Petra Abrahamsson berättar om hur det gick till.

16:30 Melodifestivalen i Sandviken Odd Westby, Informationschef, Sandvikens kommun

16.45 Middag

18:30 Avfärd till Göransson Arena 19:00 Genrep Melodifestivalen

22:00 Återresa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar