torsdag 4 februari 2010

Flera hälsingeföretag nominerade till Beautiful Business Award

Av de tio riksfinalisterna i Beautiful Business Award är två verksamma i Hälsingland. Det gäller även en av årets uppstickare Lotta Persson, Lotta-Boden i Los.

Så här motiverar juryn sina val:

Hanna Bruce, Växbo Lin
För snart fyra år sedan antog Hanna utmaningen att köpa ett företag med röda siffror för att återigen leda det i rätt riktning. Idag har hon mer än dubblat omsättningen och nyanställt tre personer till en arbetsskara på elva, allt inom en bransch hon inte kunde något om. Däremot kunde hon mycket om produktionsledning, marknadsföring, organisation och kundkontakter, vilket var just det företaget Växbo Lin behövde.

Kombinationen av en upplevelse, en högkvalitativ produkt och en nyskapande design ligger helt rätt i tiden och har potential för tillväxt. Sedan Hanna blev företagare har hon engagerat sig i olika styrelseuppdrag i regionen och i Stockholm och hennes resa med att förvandla Växbo Lin till ett lönsamt företag har dessutom gjort att hon har utnämnts till en av tolv svenska EU-ambassadörer för kvinnors företagande. Hannas mod och förmåga att se möjligheter inspirerar fler till att förvärva och utveckla verksamheter.

Britt-Marie Stegs Hälsinge Lantkök
Genom att gå emot den producentstyrda branschen och lyssna på konsumenterna har Britt-Marie gått från en liten gårdsleverantör till ett rikstäckande och storskaligt koncept. Hon vill fortsätta medverka till att producera och leverera lantbrukets bästa kött i Sverige, och i framtiden även i Europa. Med ett tydligt mål och en stark envishet har hon lyckats slå igenom med nytänkande idéer på en konservativ och mansdominerad marknad. Britt-Marie har vågat ställa krav som gjort skillnad i livsmedelshandeln.

Beautiful Business Award 2010 är en nationell tävling som lyfter fram spännande företagarkvinnor i syfte att inspirera Sverige till ett mer hållbart företagande. Arrangörer är Öhrlings PricewaterhouseCoopers och nätverket Driftig.nu. Tillväxtverket medverkar med en egen priskategori som lyfter fram innovativa företagarkvinnor inom tjänstesektorn.
Nytt för i år är att regionala delfinaler hålls i södra, mellersta och norra Sverige där totalt 30 finalister tävlar om en plats i riksfinalen i Stockholm. Tävlingen ska utse Årets Företagerska, Årets Tjänsteutvecklare och Årets Uppstickare.

Läs mer om vinnare, finalister, tävlingskoncept här

Källa: www.beautifulbusinessaward.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar