måndag 7 november 2011

Förändring och Nya Tider i kulturpolitiken - seminarieserie på Folkteatern i Gävle

Den framtida inriktningen på kulturpolitiken har angivits och kommer att innebära stora förändringar.
Folkteatern i Gävleborg, Gävle Symfoniorkester, Länsmuseet Gävleborg, Länsteaterföreningen/Riksteatern Gävleborg, Musik Gävleborg och TRU, Tillväxt Och Regional Utveckling, Landstinget Gävleborg bjuder in till fyra seminarier som ska belysa den nya kulturpolitikens villkor och sammanhang för dig i Gävleborg.

Plats: Folkteatern, Norra Rådmansgatan 23, Gävle. Fri entré

Onsdag 9 november, kl.18.30 En resa i det kulturpolitiska landskapet och kulturinstitutionernas historia, gäst Keith Wijkander som var en av Kulturutredningens huvudsekreterare och studerar nu de regionala kulturverksamheterna i Gävleborg.

Moderator är Sofia Nyblom som verkar som musikjournalist, programledare/producent och kritiker under ett tiotal år, med Svenska Dagbladet, SVT, Sveriges Radio och Axess TV som sina främsta arenor. Under 2010-2011 var Sofia PR- och Kommunikationsansvarig hos Blåsarsymfonikerna och Länsmusiken i Stockholm, där hon drev lanseringen av Stockholms äldsta konserthus under nytt namn - Musikaliska. Tack vare sin breda erfarenhet efterfrågas hon ofta som moderator, debattör och presentatör.

Onsdag 16 november, kl.19.00 Gästspel i en kulturkoffert!

Onsdag 23 november, kl.19.00 Landet Utanför - om Sverige bortom storstaden, gäst författaren Kristina Mattsson

Onsdag 30 november, kl. 19.00 Från kulturjournalistens skrivbord, gäster kulturredaktörer från länet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar