tisdag 8 november 2011

TVV fördelar 5 miljoner till pilot med utvecklingscheckar för företagare inom KKN

Tillväxtverket fördelar fem miljoner kronor till affärsutveckling i företag inom kulturella och kreativa näringar. Sammanlagt fem regioner och län deltar i pilotsatsningen; Stockholm, Gotland, Sörmland, Värmland och Västra Götalands län.

Kulturella och kreativa näringar består av många små och något färre medelstora företag. Delar av de här företagens marknad är förhållandevis nya och relativt outvecklade. Samtidigt finns en stor innovationskraft och kompetenser som kan utvecklas och spridas i högre utsträckning än vad som görs idag.

Företagen kan söka ”små” eller ”stora” utvecklingscheckar. De små utvecklingscheckarna omfattar summor på 10 000 – 25 000 kronor. Det krävs ingen medfinansiering och syftet är att pengarna ska gå till i huvudsak affärsutveckling, till exempel juridisk rådgivning, utbildning eller en förstudie.De stora utvecklingscheckarna är på 50 000- 350 000 kronor. Här ställs krav på medfinansiering på 30 procent. Bidraget ska främst gå till utveckling av tjänster eller arbetssätt, men det kan även gå till utveckling av varor. Med hjälp av checken kan företaget till exempel finansiera implementering av ett nytt arbetssätt eller få stöd för att utveckla ett nytt affärskoncept.Företag med max 50 anställda kan ansöka om utvecklingscheckar med start i november 2011. Exempel på företag som kan söka är inom musik/ljud, digitala spel, konsthantverk, mode, film, foto.
Pengarna fördelas till fem regioner. Stockholm, Gotland och Södermanland får sammanlagt två miljoner kronor. Värmland får en miljon kronor och Västra Götaland två miljoner kronor.

Källa: www.tillvaxtverket.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar